Gunnar Selvik ny direktør i Osloregionens Europakontor

Etter fire år som direktør for Osloregionens Europakontor takker Jan Edøy for seg i sommer, og går tilbake til ny stilling i Kommunal- og regionaldepartementet. Hans etterfølger er allerede utpekt, etter at styret onsdag denne uken vedtok å tilby Gunnar Selvik stillingen.

Gunnar Selvik har mange års erfaring fra Brussel og EØS-institusjonene, blant annet som direktør for EFTA-domstolen og direktør i varedivisjonen i EFTA-sekretariatet. Han var også med på å etablere Vest-Norges Brusselkontor, som direktør for denne virksomheten fra 2003-2006 – i samme periode hvor også Osloregionens Europakontor ble etablert.

Gunnar er utdannet jurist med spesialfag i EØS-rett, og har også utdanning som marineoffiser ved Intendanturlinjen fra Sjøkrigsskolen i Bergen. Gunnar har bodd i Brussel de siste 16 årene, er gift og har tre voksne barn. Privat har han avslørt at han har kystskippereksamen fra Frankrike, og er en ivrig tennisspiller.

– Jeg gleder meg stort til å jobbe sammen med dere både i Brussel og hjemme i regionen – og ser frem til å videreføre det meget gode arbeidet som er gjort av et flott team, sier Gunnar Selvik om sin nye stilling­.

«Osloregionens Europakontor fremstår som en meget utadvendt, velorganisert, profesjonell og dynamisk organisasjon med svært viktige målsettinger for alle medlemmene innenfor det grønne skiftet og et inkluderende samfunn.»

Styreleder Anne-Marte Kolbjørnshus ønsker Gunnar Selvik velkommen til Osloregionens Europakontor: «Vi har hatt en meget grundig og omfattende prosess med å finne den beste etterfølgeren til Jan, og på vegne av ansettelsesutvalget og styret må jeg si vi er veldig godt fornøyd med resultatet.  Vi gleder oss til å få en ressurs som Gunnar med på laget!»

Gunnar Selvik starter i jobben 1. september.